Hva bør jeg spise for å være mer dyrevennlig?

0
24
Besøk hos bonde Per Inge Egeland som driver med konvensjonell produksjon

Appen har blitt populær, med 50 000 nedlastinger, og den inkluderer matvarer, klær, hygiene og kosmetikk. Produktene blir rangert fra grønt til rødt basert på hvordan dyrene har det.

Merkevarene viser interesse for forbrukernes valg når det gjelder dyrevelferd, og mange ønsker å forbedre sin rangering. Små endringer i forbrukeratferd kan ha stor betydning, og appen gir tips om dyrevennlige alternativer.

Dyrevernalliansen bruker en matematisk vurdering for å bestemme rangeringen av produktene, og økologiske varer får vanligvis bedre rangeringer. Å forbedre dyrevelferden kan være kostbart, men det har fordeler som bedre helse og mindre dødsfall.

Svineprodusenter opplever stor etterspørsel etter økologisk ribbe før jul, men det er vanskelig for dem å oppfylle denne etterspørselen gjennom året. Dyrevern har fått større politisk oppmerksomhet, og samarbeidet mellom Dyrevernalliansen og næringslivet har ført til at mange merkevarer tar hensyn til dyrevelferd.

Dyrevernalliansen har utviklet veiledere for virksomheter, og næringslivet må nå følge internasjonale standarder for dyrevelferd. Dyrevelferd blir sett på som en viktig del av bærekraftig forretningspraksis i både mat- og klesindustrien.

Tips fra Dyrevernalliansen til mer dyrevennlig matinntak: 

  • Det kan ta tid å endre matvaner, men husk at selv om du bare spiser litt mindre kjøtt, så gjør det en forskjell for kroppen din, dyrene og klimaet. Utslipp fra verdens matproduksjon, spesielt kjøttproduksjonen, er en av årsakene til klimaendringene vi ser nå.
  • Om alle hadde spist ett kjøttmåltid mindre i uka, ville det hatt svært mye å si på sikt! Det er en god tanke å ha med seg om du føler at du ikke gjør nok og like gjerne bare kunne spist kjøtt som vanlig. Alle må starte et sted og alle monner drar!
  • På Dyrevernalliansens nettsider finner du tips til hvordan du kan gå fram om du ønsker å spise mindre kjøtt. Og hva kan du egentlig erstatte kumelk med? Klikk deg inn for å se!