Nyutviklet app for krigsrammede barn

0
10

Appen kan hjelpe barn i alderen 8-12 år med å bedre håndtere mange de dype utfordringene krig medfører, inkludert tap, frykt og smertefulle minner, ifølge en pressemelding.

Målet med Magic Mitten er å gi en blanding av historiefortelling, interaktive øvelser og illustrasjoner som resonerer med barns opplevelser, og som bidrar til emosjonell og sosial utvikling.

To kvinner og et team står bak appen. Fagforfatter og psykologspesialist Solfrid Raknes har mange års forskererfaringmed flyktningbarn.

Solfrid Raknes er forfatter og psykolog, og en av bidragsyterne.

Hesna Al Ghaoui, som er halvt ungarsk og halvt egyptisk, er tidligere krigskorrespondent og forfatter. Hun har skrevet fire bøker om frykt, hvorav to ble skrevet for barn for å hjelpe dem å håndtere vanskelige følelser.

Hesna Al Ghaoui, tidligere krigskorrespondent, har laget en ungarskspråklig versjon.

Flerspråklig

Raknes forteller til Utrop om bakgrunnen:

– Vi har fått mange ukrainere til Norge – og flere er på vei. Mange av dem er barn. Noen av foreldrene hører nyheter, leser nyheter og de har psykologer, naboer og lærere. krig som rammer barn mer aktuelt enn noen gang.

Selv om appen opprinnelig ble designet for ukrainske barn, er den også tilgjengelig på
engelsk og arabisk.

– Ukrainske barn nå har flyttet mange steder og mange får undervisningen sin på engelsk, og fordi verktøyet kan være en nyttig ressurs for mange barn mange steder i verden. I tillegg har vi laget en Magic Mitten bok på arabisk, for de som er berørt av konfliktene i Midtøsten, og på norsk. Snart har vi også en versjon av boken, gratis nedlastbar og på ungarsk.

Skal være kostnadsfritt

Appen ble pilot-testet med en gruppe av ukrainske flyktningbarn i Norge, og av åtte grupper
syriske flyktningbarn i Libanon.

Appen kan brukes av barna alene eller sammen med foreldrene sine, eller i grupper og klassserom.

– Foreldre og pedagoger observerte bemerkelsesverdige forbedringer i barns evne til å slappe av og konsentrere seg.

For Raknes og resten av teamet er det viktig at appen er ikke-kommersiell:

– Vi tilbyr Magic Mitten kostnadsfritt fordi vi ønsker å sikre at det ikke er et økonomisk spørsmål om psykososial støtte når barn når de berøres av krig. Magic Mitten er bredt tilgjengelig, og laget på en måte at den kan lastes ned på de fleste type eldre typer telefoner og nettbrett.